Чаша кафе намалява RSI болка в ръката

на всички онези хора, чиято работа включва часове в компютър, десет процента мърморене на болка в шията, рамене, както и долна ръка. Изследователи от Норвежкия Национален институт за трудово здраве и уелнес установиха случайно, че можете да сведете до минимум болката в мишката-ръка, като пиете чаша кафе, преди да се настаните до компютъра.

От всички онези хора, чиято работа включва часове на компютър, десет процента мърморене на болка в шията, рамене, както и долна ръка. Изследователи от Норвежкия Национален институт за трудово здраве и уелнес установиха случайно, че можете да сведете до минимум болката в мишката-ръка, като пиете чаша кафе, преди да се настаните до компютъра.

Изследователите бяха любопитни да разберат кой изпитва болка в шията, раменете, както и долната ръка от деветдесет минути работа на компютър, с интензивна употреба на мишка. Това се случи ли само при хора, които вече са имали болка в шията, както и рамене? Или хората, които са били безболезнени, също са податливи?

Норвежците се опитаха да отговорят на загрижеността в експеримент, в който 22 души с хронична шия, както и да носят болка, както и 26 лица без болка, трябваше да вършат налягане във времето в компютъра, както и час, както и половина . Субектите трябваше да предложат по време на компютърната сесия по скала от 0 до 100 точно колко болка изпитват.

Преди да започнат субектите, им беше позволено да пият чаша кафе. Изследователите направиха това, за да спрат пиещите кафе сред групата да имат симптоми на отнемане по време на експеримента. Въпреки това, когато изследователите анализираха резултатите си, те откриха, че а) безболезнените субекти също съобщават за болка, както и б), че пиещите кафе в болката, както и безболезнена група, съобщават, че имат по-малко болка от пиещите, които не са на пиещи .

Норвежците подозират, че активният компонент в кафето е стимулантният кофеин [структурна формула, показана тук]. Кофеинът работи, като блокира аденозиновия рецептор, в специфичен A1, както и A2A рецептор. И двата вида рецептор са включени в усещането за болка.

„В заключение, субектите, които са консумирали една чаша кафе, преди да започнат болка, провокираща болка, проявяват атенюиран напредък в болката в сравнение с предметите, които са се въздържали от приема на кафе“, пишат норвежците.

„Тези резултати могат да имат потенциално завладяващи последици от болково модулиращо въздействие на кофеина в ежедневна обстановка. Необходими са обаче проучвания с двоен сляп плацебо, управляван рандомизиран стил. ”

Прием на кафе, както и развитие на болката по време на работата на компютър.
Резюме

ЗАДЕН ПЛАН:

Настоящото изследователско проучване се опита да разбере дали субектите, които са консумирали кафе, преди да изпълнят симулирана задача за работа на компютърен офис, открита, за да провокира болка в шията, както и рамене, както и предмишници, както и китки, показващи различна програма за време в напредъка на болката отколкото субектите, които се въздържаха от приема на кафе.

Констатации:

Четиридесет осем предмета, които работят на пълен работен ден, 22 с хронично носене, както и болка в шията, както и 26 здрави лица без болка, бяха наети да изпълняват компютърно базирана задача за офис работа в продължение на 90 минути. Деветнадесет (40%) от субектите са консумирали кафе (1/2 -1 чаша) на типични 1 h 18 min преди старта. Интензивността на болката в раменете, както и шията, както и предмишниците, както и китките бяха оценени във визуална аналогова скала на всеки 15 минути по време на работната задача. По време на работната задача потребителите на кафето проявяват значително по -ниско усилване на болката от тези, които се въздържаха от кафе .

Изводи:

Субектите, които са консумирали кафе, преди да започнат болка, провокираща болка в офис работна задача, проявяват атенюирано развитие на болката в сравнение с предметите, които са се въздържали от приема на кафе. Тези резултати могат да имат потенциално завладяващи последици от болково модулиращо въздействие на кофеина в ежедневна обстановка. Необходими са обаче проучвания с двоен сляп плацебо, управляван рандомизиран стил.

PMID: 22943590 [PubMed – Индексиран за MEDLINE] PMCID: PMC3476989

Източник:

comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *